Rainbow-icon

Actief in de zon

Delen

Voel het moment!

Wie geniet er niet van een verfrissende ontsnapping aan de hitte tijdens een lekkere duik, een ontspannende boottocht, een rondje hardlopen of een lekkere training buiten – of gewoon een dagje strand? 

Tijd buiten doorbrengen is zeer verjongend, maar het is belangrijk om uw huid te beschermen tegen de zon – en vooral tegen de reflecterende elementen, die uw blootstelling verhogen. Tussen langdurige blootstelling aan de zon, zweten en tijd doorbrengen in het water of in de sneeuw, zijn er genoeg mogelijkheden om te verbranden. En net als een goede voorbereiding op een voetbalwedstrijd, zoals schoenen, scheenbeschermers en een teamstrategie, is het belangrijk om niet te vergeten zonbescherming aan te brengen en opnieuw aan te brengen.

Er is niets dat uw innerlijke kind zo kan doen opleven als een speelse dag in het water. Of u nu high wordt van de adrenaline op de surfplank, houdt van lekker actief zwemmen of gewoon een dagje op het strand of bij het zwembad, u moet extra voorzichtig zijn als het gaat om bescherming tegen de zon. Niet alleen verhoogt het water de hoeveelheid UV, omdat het de zonnestralen weerkaatst – het verkoelende effect van het water laat u denken dat u niet verbrandt. Over een zeer gevaarlijke cocktail gesproken! Zoals altijd is zonbescherming uw beste partner en moet u zich ten minste 20 minuten voordat u naar buiten gaat om van de dag aan het water te genieten, met een hoge factor, breed spectrum en waterbestendige zonbescherming insmeren. En vergeet niet om het opnieuw aan te brengen naarmate de uren verstrijken.

 

Watersporten:

Er is niets dat uw innerlijke kind zo kan doen opleven als een speelse dag in het water. Of u nu high wordt van de adrenaline op de surfplank, houdt van lekker actief zwemmen of gewoon een dagje op het strand of bij het zwembad, u moet extra voorzichtig zijn als het gaat om bescherming tegen de zon. Niet alleen verhoogt het water de hoeveelheid UV, omdat het de zonnestralen weerkaatst – het verkoelende effect van het water laat u denken dat u niet verbrandt. Over een zeer gevaarlijke cocktail gesproken! Zoals altijd is zonbescherming uw beste partner en moet u zich ten minste 20 minuten voordat u naar buiten gaat om van de dag aan het water te genieten, met een hoge factor, breed spectrum en waterbestendige

Wist u dat de P20 Original zeer waterbestendig is?

Wintersporten: 

Grotere hoogten verhogen uw risico op zonneschade, aangezien de blootstelling aan UV-straling met ongeveer 5% toeneemt met elke 300 meter boven zeeniveau. Dit betekent dat een hoogte van 10.000 voet (3 km) boven zeeniveau een straling kan opleveren die tot 45% sterker is. Bovendien werkt de sneeuw als een reflecterend oppervlak, dat de UV-stralen van de zon naar u terugkaatst voor een dubbele dosis blootstelling. 

Een zonnebrandcrème met een hoge factor en een breed spectrum is de enige oplossing. Zorg ervoor dat u alle zones bedekt – zelfs de neusgaten, want die zijn extra blootgesteld aan de zon, wanneer de UV-stralen van het sneeuwoppervlak naar boven weerkaatsen.

Wist u dat alle P20 producten een breed spectrum UVA- en UVB-bescherming bevatten?

Extreme sporten:

Vergeleken met het bungelen aan een klif tijdens een rotsklim of het snel afdalen op een mountainbike, denkt u misschien dat het risico op zonneschade triviaal is. Zonneschade kan net zo schadelijk zijn wanneer u zonder bescherming in de zon zweet. Dit is de reden. Als u geniet van activiteiten die extreme inspanningen vereisen, brengt u waarschijnlijk langere tijd in de zon door en mogelijk op grote hoogten of in het water. Met een breed spectrum zonbescherming die speciaal is samengesteld voor buitenactiviteiten en een hoge SPF heeft, kunt u uw blootstelling aan UVA- en UVB-stralen beperken.

Wist u dat alle zonneproducten van P20 tot urenlang bescherming bieden?

Wedstrijdsporten:

Voetbal, tennis, een marathon – noem maar op – een sport die buiten wordt beoefend, vereist een grote hoeveelheid tijd, zowel voor training als voor wedstrijden. En zo essentieel als het is om in vorm te blijven en uw best te doen, zo cruciaal is het om u te beschermen tegen de zon. Zelfs op een bewolkte dag, waar tot 80% van de UV-stralen nog steeds op uw huid neerstralen. Er zijn maatregelen nodig om optimaal te presteren – en zonbescherming is daar één van. Met een speciaal samengestelde zonnebrandcrème die zijn bescherming behoudt wanneer uw huid hevig zweet, beschermt u uw huid terwijl u traint en aan wedstrijden deelneemt.

Wist u dat P20 Original Lotion, Spray en Continu Spray zweetbestendig zijn?

Dus hoe kunt u het dagelijkse UVA- en UVB-gehalte bijhouden? Voer de UV-index in – een instrument, ontwikkeld door de WHO, om te bepalen door hoeveel UV-straling u wordt omringd. Om de dagelijkse index te bepalen, zijn er verschillende weer-apps, die u de weg kunnen wijzen naar de beste voorzorgsmaatregel tegen UV-straling. Laten we de index uitsplitsen:

  • Index 0-2: Laag risico en bescherming is vereist. Als u gemakkelijk verbrandt, bedek u dan en gebruik een breed spectrum zonbescherming. Draag een zonnebril op heldere dagen. UVA-stralen zijn ook aanwezig als de UV index laag is – denk eraan een zonbescherming te gebruiken die UVA-bescherming omvat.
  • Index 3-5: Matig risico en bescherming is vereist – Breng royaal breed spectrum zonbescherming aan, zelfs op bewolkte dagen en na het zwemmen of zweten. Blijf ‘s middags in de schaduw wanneer de zon het sterkst is. Gebruik buiten een breedgerande hoed en een UV-blokkerende zonnebril.
  • Index 6-7: Hoog risico en bescherming is vereist – Breng royaal breed spectrum zonbescherming aan, zelfs op bewolkte dagen en na het zwemmen of zweten. Blijf uit de zon tussen 11.00 en 15.00 uur. Zoek buiten de schaduw op, draag beschermende kleding, een breedgerande hoed en een UV-blokkerende zonnebril.
  • Index 8-10: Zeer hoog risico en bescherming is cruciaal – Breng royaal breed spectrum zonbescherming aan, zelfs op bewolkte dagen en na het zwemmen of zweten. Blijf uit de zon tussen 11.00 en 15.00 uur. Zoek buiten de schaduw op, draag beschermende kleding, een breedgerande hoed en een UV-blokkerende zonnebril.
  • Index 11+: Extreem hoog risico en bescherming is cruciaal – Breng royaal breed spectrum zonbescherming aan, zelfs op bewolkte dagen en na het zwemmen of zweten. Blijf uit de zon tussen 11.00 en 15.00 uur. Zoek buiten de schaduw op, draag beschermende kleding, een breedgerande hoed en een UV-blokkerende zonnebril.

De UV-index verandert gedurende de dag en is meestal het sterkst tijdens de middag. Maar het is belangrijk op te merken, dat UV-stralen altijd aanwezig zijn en we raden u ten zeerste aan elke dag, het hele jaar door P20-zonbescherming te gebruiken.

Iets nieuws onder de zon

Reizen naar het buitenland

Het is niet de bestemming zelf die bepaalt hoeveel zonnebrandcrème je moet gebruiken als je naar het buitenland reist – het zijn veel meer de elementen en aard van de aarde die bepalen hoe je jouw huid kan beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Je kunt net zo gemakkelijk verbranden en een beschadigde huid oplopen tijdens je volgende skitocht als op het strand in Thailand. Kortom, als je dichtbij de evenaar of op grote hoogte reist, loopt je een verhoogd risico op de schadelijke UV-stralen van de zon.

Iets nieuws onder de zon

Chemische vs. minerale zonnefilters

Er bestaat een misvatting dat minerale UV-filters beter zijn voor uw huid dan chemische. Ze bieden allebei bescherming tegen de verschillende UV-stralen, maar op heel verschillende manieren. De minerale filters blijven op de huid liggen en zorgen voor een beschermende laag tussen de zon en uw huid. Terwijl de chemische filters door uw huid worden geabsorbeerd en de UV-stralen weerkaatsen.

Het belangrijkste verschil zit hem in de ingrediënten. Minerale zonbescherming bevat titaniumdioxide en zinkoxide, terwijl chemische zonbescherming organische en meer actieve ingrediënten bevat.

Welke is dus beter voor je? Wel, dat hangt af van wat je verkiest. Om je te helpen te kiezen, hebben wij een lijst samengesteld van elke eigenschap voor chemische en minerale zonbescherming:

Mineraal
• Gewoonlijk dikker van textuur
• Niet-cosmetische tint die een witte waas op de huid kan achterlaten
• Dringt niet door tot onder de bovenste huidlagen en verhoogt het risico dat de SPF eraf wordt gewreven
• Anorganische ingrediënten: zinkoxide en titaniumdioxide

Chemisch
• Gewoonlijk lichter van textuur
• Onzichtbare formules die geen witte waas op de huid achterlaten
• Dringt door in de bovenste lagen van de huid en maakt deze beter bestand tegen huidwrijving
• Biologische ingrediënten

Iets nieuws onder de zon

Binnen op een zonnige dag

Of je nu in de auto zit, het openbaar vervoer gebruikt, op kantoor of thuis bent, je wordt blootgesteld aan de schadelijke UVA-stralen. Deze kunnen vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaken, zoals rimpels en pigmentatie. De UVB-stralen kunnen niet door glas dringen en daarom de huid in deze situaties niet beschadigen, maar de UVA-stralen dringen door glas en kunnen voor DNA-beschadigingen in uw huid zorgen die deze vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken en het risico op andere huid complicaties kunnen verhogen. Dit betekent dat het cruciaal is om een breed spectrum UVA- en UVB-zonnebrandcrème te gebruiken en dat je een bescherming zoekt met een hoge UVA-beschermingsfactor.

In de EU is het verplicht dat alle zonnebrandcrèmes ten minste 1/3 van de SPF aan UVA-bescherming bevatten, wat betekent dat een SPF30 ten minste een UVA-beschermingsfactor 10 moet bevatten. In P20-zonnefilters is de UVA-beschermingsfactor echter meer dan twee keer zo hoog als de EU vereist – zodat u een optimale UVA-bescherming krijgt.

Iets nieuws onder de zon

Regen of zonneschijn

Er bestaat een algemene misvatting dat je alleen zonnebescherming nodig hebt als je op hete zomerdagen de zon opzoekt. De meeste huidschade, zoals rimpels, vroegtijdige veroudering en roodheid, ontstaat elke dag, het hele jaar door, door schadelijke UVA-stralen. Dat betekent dat je huid een leven lang wordt beschadigd of je nu verbrandt of niet. Het is daarom belangrijk om elke dag beschermd te blijven.

Maar wat als ik wakker word op een grijze en bewolkte dag? Zelfs op die dagen dat u de zon niet kunt zien of voelen, is hij er altijd. In feite kan tot 80% van de zonnestralen door wolken heen gaan en huidschade veroorzaken – en het ergste van alles gaat door de ramen van uw huis of auto. Dus, regen of zonneschijn – zorg ervoor dat u altijd beschermd blijft.

Iets nieuws onder de zon

Bescherming tegen de zon en vitamine D

Je weet dat we onze vitale vitamine D uit de zon moeten halen – en je weet ook dat we zonbescherming moeten gebruiken om ons tegen de zonnestralen te beschermen. Het klinkt als een klassieke tegenstelling, toch? Hoe moeten we onze dagelijkse dosis vitamine D binnenkrijgen als we die blokkeren met zonbescherming?

U hoeft maar 10 minuten in de zon om de juiste hoeveelheid vitamine D binnen te krijgen en dat betekent niet per se dat je met je gezicht in de zon moet liggen, maar eerder dat je tijd buiten doorbrengt met wandelen naar kantoor, tuinieren, sporten enz. Geen enkele zonbescherming houdt 100% van de straling tegen, dus het klopt allemaal.

Iets nieuws onder de zon

Huidverzorging en make-up met SPF

Misschien hebt ne gemerkt dat make-up en zonbescherming niet langer twee aparte concepten zijn. Er bestaat een prachtige wereld van make-up met SPF, zoals vochtinbrengende crèmes, foundations en zelfs poeders – maar voordat je op de zaken vooruitloopt en denkt dat je zonbescherming kunt overslaan door gewoon jouw dagelijkse make-up routine toe te passen, let even op. Make-up met SPF kan de gewone, dagelijkse zonbescherming niet vervangen – en dat moet ook niet. Waarom? Omdat de hoeveelheid make-up die u op uw huid aanbrengt minimaal is en geen kans maakt om je het volledige SPF-getal te geven dat uw huid nodig heeft. Dat wil niet zeggen dat je niet iets meer bescherming krijgt met SPF-make-up, maar het is alleen niet sterk genoeg om je te beschermen.

Iets nieuws onder de zon

Zwangerschap en zonverzorging

We zullen de eersten zijn om toe te geven dat de wachttijd gevuld kan zijn met verwachtingen en zorgen, en daarom willen we allemaal het beste doen voor onze kleintjes. Er is veel discussie geweest over de vraag of zonnebrandcrèmes veilig zijn om te gebruiken tijdens de zwangerschap. Uw bezorgdheid en bewustzijn over ingrediënten neemt vaak toe omdat er veel verschillende meningen over dit onderwerp zijn. Maar vergis je niet, je moet zeker zonbescherming gebruiken als je zwanger bent en borstvoeding geeft. Misschien heb je jouw eigen favoriet, maar het belangrijkste is dat je een breed spectrum zonnecrème gebruikt die bescherming biedt tegen UVA- en UVB-stralen.

Iets nieuws onder de zon

Kinderen in de zon

Als ouder is het een dagelijkse taak om voorzorgsmaatregelen te nemen om je kinderen te beschermen – vooral tegen de zon. Het beste advies is om kinderen uit direct zonlicht te houden, want uit onderzoek blijkt dat de meeste schade die onze huid door de zon oploopt, optreedt vóór de leeftijd van 20 jaar.

Maar jouw peuter volledig verhinderen om buiten in de zon te spelen gaat wel heel ver. Daarom is het belangrijk om je kinderen van jongs af aan te leren hoe zij zich in de zon kunnen beschermen – en hopelijk helpt dit hen goede gewoonten te ontwikkelen die een leven lang meegaan. Probeer het aanbrengen leuker te maken door creatief te zijn. Hier is een tip: Laat hen raden welke afbeelding je tekent terwijl je de zonnecrème op hun huid smeert en vertel hen dat zij kunnen helpen ‘de crème uit te smeren’. Of speel ‘Verbind de stippen’ met de zonnecrème en laat ze de crème van de ene stip naar de andere verspreiden.

Voor baby’s die jonger zijn dan 6 maanden kunnen we echter beter geen zonnebrandcrème gebruiken, omdat de verhouding tussen oppervlakte en lichaamsgewicht bij baby’s groter is dan bij oudere kinderen, wat het risico op een ongewenste allergische reactie kan vergroten.