Rainbow-icon

Wat is P20?

In 1979 wilde Claus Riemann een vriend met een gevoelige huid helpen zich te beschermen tijdens een verblijf in Afrika. De oplossing die hij uitvond was P20, dat nu al meer dan decennia mensen beschermt tegen de zon. Meneer Riemanns geest van persoonlijke toewijding en serieus wetenschappelijk streven is tot op de dag van vandaag de leidraad van ons merk.

De beste zonbescherming waarmee je jouw leven kunt leven en je geen zorgen hoeft te maken – bescherming zonder compromissen

Sinds 1979, toen P20 werd uitgevonden, beschermen wij mensen over de hele wereld tegen de zon. Tot op de dag van vandaag blijven wij trouw aan onze belofte om bescherming te bieden zonder compromissen, want wij weten en begrijpen hoe cruciaal het is om beschermd te zijn tegen de zon – of je nu op vakantie bent, buitenactiviteiten doet, een marathon loopt of geniet van tijd met jouw kinderen, wij willen jou en jouw dierbaren de beste bescherming bieden tegen de UV-stralen van de zon – een bescherming die je niet in de steek laat.

Wij hebben dit gedaan door een zonnebrandmerk te ontwikkelen dat voldoet aan de hoogste normen wat betreft productprestaties, zoals duurzaamheid, waterbestendigheid en een breed spectrum UVB- en UVA-bescherming van hoog niveau. 

 

Tegelijkertijd hebben wij onze formules verbeterd om AllergyCertified en hypoallergeen te zijn en om minder schadelijk te zijn voor het milieu door het weglaten van UV-filters waarvan bekend is dat ze een bedreiging vormen voor het milieu.

Bij de ontwikkeling en optimalisering van onze producten concentreren wij ons op het sensorisch gevoel van het product, omdat wij weten dat een lichte en snel absorberende textuur essentieel is om ervoor te zorgen dat consumenten een zonnebeschermingsproduct elke dag willen gebruiken – het hele jaar door.

Kortom, het unieke van P20 is de combinatie van onze hoogwaardige zonnebrandcrème, onze aandacht voor jouw huid en onze omgeving, en onze unieke formules die zorgen voor de beste zintuiglijke ervaring om je te beschermen tegen de zon in alle omstandigheden die het leven je brengt.

 

VOOR DE HELE FAMILIE

Eén voor zweet, water, gevoelige huid of kinderen

Hoe jij en jouw gezin ook van het buitenleven genieten, P20 levert de unieke hoogwaardige zonnebrandcrème, welk product je ook kiest. Onze verschillende productassortimenten bieden je unieke voordelen die passen bij verschillende behoeften en levensstijlen, en onze grootste ambitie is om jouw vertrouwde partner in de zon te zijn en je veilig te houden tijdens je dierbare moment en buitenshuis.

 

TESTIMONIAL

“Ik gebruikte P20-zonbescherming in Hawaï voor het wereldkampioenschap Ironman in 2014.

De zon in Hawaï was erg sterk, en het was voor mij cruciaal om een zonnebrandcrème te hebben die zowel in het water als op het land werkt en wanneer ik zweet.

Er zijn veel zonnebrandmiddelen op de markt. Maar niet allemaal voelen ze prettig aan op de huid, zijn ze waterbestendig of blijven ze zelfs bij zweten goed zitten. P20 wel. Het merk komt zijn beloften na en biedt kwaliteitsbescherming.

Ik kwam na 10 uur en 23 minuten in de zon over de finish zonder te verbranden.

Ik weet het, ik vraag veel van een zonnebrandcrème: langdurige bescherming, zeer waterbestendig en niet vettig. Maar P20 is al deze dingen en ik voel me helemaal veilig in de zon, als ik beschermd word door P20.”

 

Cecilie Mathorne werd gerangschikt als nr. 5 in haar leeftijdsgroep op het wereldkampioenschap Ironman 2014 in Hawaï.

TESTIMONIAL

“Ik heb de afgelopen jaren niets anders gebruikt dan P20-zonbescherming, omdat het vele uren zijn zonbescherming behoudt en zeer waterbestendig is, wat belangrijk is als ik ga zeilen. Het is comfortabel dat het product meteen in de huid trekt, zodat ik eigenlijk niet voel dat ik het op heb.”

Michael Hestbæk is een professioneel zeiler, die aan vier Olympische Spelen heeft deelgenomen. Hij heeft ook meer dan 25 medailles gewonnen bij Europese en Wereldkampioenschappen.

TESTIMONIAL

Als een van de 278 solorijders die in de afgelopen 30 jaar de Race Across America, ‘s werelds zwaarste wielerwedstrijd, hebben volbracht, als nr. 8 in 2014, zelfs als ‘s werelds jongste RAAM-deelnemer. Met slechts een paar uur rust per dag fietste Aske Søby 4.868 km aan één stuk van 10 dagen en 22 uur.

“De anderen waren ingesmeerd met zonnebrandcrème, zodat ze zuiver wit waren en velen waren verbrand, wat vervelend is. Het is van groot belang om alle extra overlast te verminderen, want je voelt je net 2-3 jaar als je zo onder druk staat en zo weinig slaapt,” zegt Aske.

“P20 was gemakkelijk voor het team om aan te brengen en ik kon erin ademen en kreeg geen schade door de zon.”

 

Aske Søby, jongste RAAM-deelnemer ter wereld.

Iets nieuws onder de zon

Reizen naar het buitenland

Het is niet de bestemming zelf die bepaalt hoeveel zonnebrandcrème je moet gebruiken als je naar het buitenland reist – het zijn veel meer de elementen en aard van de aarde die bepalen hoe je jouw huid kan beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Je kunt net zo gemakkelijk verbranden en een beschadigde huid oplopen tijdens je volgende skitocht als op het strand in Thailand. Kortom, als je dichtbij de evenaar of op grote hoogte reist, loopt je een verhoogd risico op de schadelijke UV-stralen van de zon.

Iets nieuws onder de zon

Chemische vs. minerale zonnefilters

Er bestaat een misvatting dat minerale UV-filters beter zijn voor uw huid dan chemische. Ze bieden allebei bescherming tegen de verschillende UV-stralen, maar op heel verschillende manieren. De minerale filters blijven op de huid liggen en zorgen voor een beschermende laag tussen de zon en uw huid. Terwijl de chemische filters door uw huid worden geabsorbeerd en de UV-stralen weerkaatsen.

Het belangrijkste verschil zit hem in de ingrediënten. Minerale zonbescherming bevat titaniumdioxide en zinkoxide, terwijl chemische zonbescherming organische en meer actieve ingrediënten bevat.

Welke is dus beter voor je? Wel, dat hangt af van wat je verkiest. Om je te helpen te kiezen, hebben wij een lijst samengesteld van elke eigenschap voor chemische en minerale zonbescherming:

Mineraal
• Gewoonlijk dikker van textuur
• Niet-cosmetische tint die een witte waas op de huid kan achterlaten
• Dringt niet door tot onder de bovenste huidlagen en verhoogt het risico dat de SPF eraf wordt gewreven
• Anorganische ingrediënten: zinkoxide en titaniumdioxide

Chemisch
• Gewoonlijk lichter van textuur
• Onzichtbare formules die geen witte waas op de huid achterlaten
• Dringt door in de bovenste lagen van de huid en maakt deze beter bestand tegen huidwrijving
• Biologische ingrediënten

Iets nieuws onder de zon

Binnen op een zonnige dag

Of je nu in de auto zit, het openbaar vervoer gebruikt, op kantoor of thuis bent, je wordt blootgesteld aan de schadelijke UVA-stralen. Deze kunnen vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaken, zoals rimpels en pigmentatie. De UVB-stralen kunnen niet door glas dringen en daarom de huid in deze situaties niet beschadigen, maar de UVA-stralen dringen door glas en kunnen voor DNA-beschadigingen in uw huid zorgen die deze vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken en het risico op andere huid complicaties kunnen verhogen. Dit betekent dat het cruciaal is om een breed spectrum UVA- en UVB-zonnebrandcrème te gebruiken en dat je een bescherming zoekt met een hoge UVA-beschermingsfactor.

In de EU is het verplicht dat alle zonnebrandcrèmes ten minste 1/3 van de SPF aan UVA-bescherming bevatten, wat betekent dat een SPF30 ten minste een UVA-beschermingsfactor 10 moet bevatten. In P20-zonnefilters is de UVA-beschermingsfactor echter meer dan twee keer zo hoog als de EU vereist – zodat u een optimale UVA-bescherming krijgt.

Iets nieuws onder de zon

Regen of zonneschijn

Er bestaat een algemene misvatting dat je alleen zonnebescherming nodig hebt als je op hete zomerdagen de zon opzoekt. De meeste huidschade, zoals rimpels, vroegtijdige veroudering en roodheid, ontstaat elke dag, het hele jaar door, door schadelijke UVA-stralen. Dat betekent dat je huid een leven lang wordt beschadigd of je nu verbrandt of niet. Het is daarom belangrijk om elke dag beschermd te blijven.

Maar wat als ik wakker word op een grijze en bewolkte dag? Zelfs op die dagen dat u de zon niet kunt zien of voelen, is hij er altijd. In feite kan tot 80% van de zonnestralen door wolken heen gaan en huidschade veroorzaken – en het ergste van alles gaat door de ramen van uw huis of auto. Dus, regen of zonneschijn – zorg ervoor dat u altijd beschermd blijft.

Iets nieuws onder de zon

Bescherming tegen de zon en vitamine D

Je weet dat we onze vitale vitamine D uit de zon moeten halen – en je weet ook dat we zonbescherming moeten gebruiken om ons tegen de zonnestralen te beschermen. Het klinkt als een klassieke tegenstelling, toch? Hoe moeten we onze dagelijkse dosis vitamine D binnenkrijgen als we die blokkeren met zonbescherming?

U hoeft maar 10 minuten in de zon om de juiste hoeveelheid vitamine D binnen te krijgen en dat betekent niet per se dat je met je gezicht in de zon moet liggen, maar eerder dat je tijd buiten doorbrengt met wandelen naar kantoor, tuinieren, sporten enz. Geen enkele zonbescherming houdt 100% van de straling tegen, dus het klopt allemaal.

Iets nieuws onder de zon

Huidverzorging en make-up met SPF

Misschien hebt ne gemerkt dat make-up en zonbescherming niet langer twee aparte concepten zijn. Er bestaat een prachtige wereld van make-up met SPF, zoals vochtinbrengende crèmes, foundations en zelfs poeders – maar voordat je op de zaken vooruitloopt en denkt dat je zonbescherming kunt overslaan door gewoon jouw dagelijkse make-up routine toe te passen, let even op. Make-up met SPF kan de gewone, dagelijkse zonbescherming niet vervangen – en dat moet ook niet. Waarom? Omdat de hoeveelheid make-up die u op uw huid aanbrengt minimaal is en geen kans maakt om je het volledige SPF-getal te geven dat uw huid nodig heeft. Dat wil niet zeggen dat je niet iets meer bescherming krijgt met SPF-make-up, maar het is alleen niet sterk genoeg om je te beschermen.

Iets nieuws onder de zon

Zwangerschap en zonverzorging

We zullen de eersten zijn om toe te geven dat de wachttijd gevuld kan zijn met verwachtingen en zorgen, en daarom willen we allemaal het beste doen voor onze kleintjes. Er is veel discussie geweest over de vraag of zonnebrandcrèmes veilig zijn om te gebruiken tijdens de zwangerschap. Uw bezorgdheid en bewustzijn over ingrediënten neemt vaak toe omdat er veel verschillende meningen over dit onderwerp zijn. Maar vergis je niet, je moet zeker zonbescherming gebruiken als je zwanger bent en borstvoeding geeft. Misschien heb je jouw eigen favoriet, maar het belangrijkste is dat je een breed spectrum zonnecrème gebruikt die bescherming biedt tegen UVA- en UVB-stralen.

Iets nieuws onder de zon

Kinderen in de zon

Als ouder is het een dagelijkse taak om voorzorgsmaatregelen te nemen om je kinderen te beschermen – vooral tegen de zon. Het beste advies is om kinderen uit direct zonlicht te houden, want uit onderzoek blijkt dat de meeste schade die onze huid door de zon oploopt, optreedt vóór de leeftijd van 20 jaar.

Maar jouw peuter volledig verhinderen om buiten in de zon te spelen gaat wel heel ver. Daarom is het belangrijk om je kinderen van jongs af aan te leren hoe zij zich in de zon kunnen beschermen – en hopelijk helpt dit hen goede gewoonten te ontwikkelen die een leven lang meegaan. Probeer het aanbrengen leuker te maken door creatief te zijn. Hier is een tip: Laat hen raden welke afbeelding je tekent terwijl je de zonnecrème op hun huid smeert en vertel hen dat zij kunnen helpen ‘de crème uit te smeren’. Of speel ‘Verbind de stippen’ met de zonnecrème en laat ze de crème van de ene stip naar de andere verspreiden.

Voor baby’s die jonger zijn dan 6 maanden kunnen we echter beter geen zonnebrandcrème gebruiken, omdat de verhouding tussen oppervlakte en lichaamsgewicht bij baby’s groter is dan bij oudere kinderen, wat het risico op een ongewenste allergische reactie kan vergroten.