Rainbow-icon

Zonbescherming

Waarom zonbescherming gebruiken?

Zonnebrandcrème is een belangrijk onderdeel van je complete zonbeschermingsstrategie, omdat de voordelen je leven kunnen veranderen. Regelmatig gebruik van zonnebrandcrèmes vermindert het risico op het ontstaan van huidkanker en helpt vroegtijdige huidveroudering te voorkomen, veroorzaakt door de UV-stralen waaraan jouw huid elke dag wordt blootgesteld.

Regelmatig gebruik van zonnebrandcrème vermindert je algehele blootstelling aan UV en verlaagt jouw risico op huidkanker en schade door de zon.

Waarom moet je zonbescherming gebruiken?

De noodzaak van zonbescherming geldt voor iedereen! Mannen, vrouwen en kinderen ouder dan 6 maanden moeten elke dag zonnebrandcrème gebruiken. Dit geldt voor mensen die gemakkelijk bruin worden en mensen die dat niet doen – vergeet niet dat jouw huid gedurende je hele leven beschadigd wordt door blootstelling aan de zon of je nu verbrandt of niet.

Baby’s jonger dan 6 maanden zijn de enige uitzonderingen; hun huid is zeer gevoelig. De beste manier om jouw baby’s te beschermen is uit de zon te blijven door schaduw te zoeken en zonwerende kleding te gebruiken.

Wanneer moet je zonbescherming gebruiken?

Elke dag! Het beste is om je 30 minuten voor blootstelling aan de zon in te smeren, zodat de zonnebrandcrème in jouw huid kan trekken. Voor kinderen raden we aan een tweede laag zonnebrandcrème aan te brengen om er zeker van te zijn dat er geen plekken gemist worden en dat de zongevoelige huid van kinderen de optimale bescherming krijgt.

Hoewel P20 ontwikkeld is om langer op de huid te blijven, raden we toch aan het product opnieuw aan te brengen na overmatig zweten of afdrogen met een handdoek, om er zeker van te zijn dat je de hele dag volledig beschermd bent tegen de zon.

Welk type zonnebrandcrème moet je gebruiken?

Wij geloven dat je de beste bescherming krijgt met een zonnebrandcrème die een hoogwaardige bescherming biedt en een textuur die je elke dag op jouw huid zou willen aanbrengen. Met onze unieke zonnebrandformules hebben wij onze productreeksen ontwikkeld om de beste zonnebescherming te bieden en je de mogelijkheid te bieden om te kiezen uit zowel onze crèmes als onze (heldere) op ethanol gebaseerde zonnebrandcrèmes. Onze producten zijn getest en hebben bewezen te voldoen aan alle parameters die wij op de producten vermelden. Tegelijkertijd zijn onze formules getest in gebruikersonderzoeken om er zeker van te zijn dat onze formules ook voldoen aan de eisen van de consument wat betreft het zintuiglijke gevoel van het product op de huid. De som van dit alles is een unieke zonnebrandcrème die het beste product levert en ervoor zorgt dat onze consumenten P20 vandaag, morgen en in de toekomst opnieuw willen aanbrengen.

Alle actieve ingrediënten in zonnebrandcrèmes zijn chemisch verkregen, zowel minerale als chemische UV-filters. Wij gebruiken chemische filters in onze zonbescherming, die niet vettig en plakkerig zijn en geen witte waas op de huid achterlaten. De chemische filters beschermen de huid tegen UVA- en UVB-stralen doordat ze in de huid worden opgenomen, terwijl de minerale filters als een film op de huid blijven liggen. Wanneer iets chemisch wordt geproduceerd, betekent dit dat het wordt gecontroleerd, waardoor wij 100% controle hebben over de ingrediënten in onze producten en jou en jouw gezin de beste bescherming kunnen bieden.

Verstandig Advies

Is zonnebrandcrème veilig?

Ja! Een recente studie benadrukte het feit dat de voordelen van het gebruik van zonnebrandcrème veel groter zijn dan de mogelijke negatieve effecten die de UV-filters op uw huid kunnen hebben. In feite onderstreepte de studie dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat de UV-filters in zonnebrandcrème een schadelijk effect kunnen hebben*. We weten dat consumenten vergeten zonnebrandcrème in hun dagelijkse routine op te nemen en dat ze niet genoeg zonnebrandcrème gebruiken, waardoor ze een aanzienlijk lagere bescherming tegen de zon hebben dan ze verwachten. We hebben dus nog een lange weg te gaan om ervoor te zorgen dat we allemaal beschermd blijven tegen de zon en onze huid zo optimaal mogelijk beschermen.

*Risico-batenanalyse van zonnebrandcrème, 2022. VKM, Noors wetenschappelijk comité voor voedsel en milieu. 

onze held

P20 Suncare voor kinderen

P20 Kids SPF 50+ Triple Protection Sunscreen is een zachte zonnecrème speciaal ontwikkeld voor de zongevoelige huid van kinderen. Hij biedt tot 10 uur lang toonaangevende bescherming en tot 3 uur lang waterbestendigheid. Deze milde zonnebrandcrème bevat geen toegevoegde geurstoffen, is dermatologisch getest, hypoallergeen en AllergyCertified en biedt UVA-bescherming van superieure kwaliteit.

Producten

Zonbescherming zonder compromissen.

P20 is speciaal ontwikkeld met de nadruk op het feit dat we willen dat consumenten onze producten voortdurend willen gebruiken om er zeker van te zijn dat ze hun hele leven lang beschermd zijn.

We hebben dit gedaan door een zonnebrandmerk te ontwikkelen dat aan de hoogste normen voldoet als het gaat om productprestaties, zoals duurzaamheid, waterbestendigheid, UVB- en UVA-bescherming van hoog niveau en bescherming met een breed spectrum. Maar tegelijkertijd hebben we onze formules verbeterd om veilig te zijn voor de huid, AllergyCertified en hypoallergeen en om minder schadelijk te zijn voor het milieu door het weglaten van uv-filters waarvan bekend is dat ze schadelijk zijn voor het milieu.

 

Bij de ontwikkeling en optimalisering van onze producten concentreren wij ons op het sensorisch gevoel van het product, omdat wij weten dat een lichte en unieke textuur essentieel is om ervoor te zorgen dat consumenten een product elke dag willen gebruiken – het hele jaar door.

Kortom, het unieke van P20 is de combinatie van onze hoogwaardige zonnebrandcrème, onze aandacht voor uw huid en onze omgeving, en onze unieke formules die zorgen voor de beste zintuiglijke ervaring om ervoor te zorgen dat u beschermd bent tegen de zon in alle situaties die het leven u brengt.

 

ZEER BETROUWBARE ZONVERZORGING VOOR HET HELE GEZIN

Zorg voor uw hele gezin in de zon met de breed spectrum UV-bescherming van P20. P20 producten bieden zowel UVB-bescherming als een zeer hoge UVA-bescherming die de huid beschermt tegen schade door de zon en vroegtijdige veroudering. De UVA-bescherming in P20 overtreft ruimschoots de EU-aanbevelingen en krijgt daarom 5 van de 5 sterren*.

P20 heeft een unieke lichtgewicht formule die gemakkelijk in de huid wordt opgenomen. Het biedt een duurzame bescherming zonder zichtbare sporen in slechts 15 minuten, wat betekent dat uw gezin in een mum van tijd klaar is om te gaan. Bovendien is het assortiment vrij van geur- en kleurstoffen, waardoor het de perfecte zonbescherming is voor het hele gezin.

En als u de P20 inpakt voor een vakantie aan zee, kan het gezin beschermd blijven op het strand of tijdens en na het zwemmen, want het product behoudt zijn waterbestendige beschermingsniveaus, zelfs na blootstelling aan water**. Dit betekent minder opnieuw aanbrengen voor het hele gezin.

*SPF 50 en 50+ is beoordeeld met 4 van de 5 sterren.

**Waterbestendigheid is maximaal 3 uur voor ons Kids-product, 4 x 20 minuten voor onze Original- en Sensitive Skin body-producten, en 2 x 20 min voor Sensitive Face.

Iets nieuws onder de zon

Reizen naar het buitenland

Het is niet de bestemming zelf die bepaalt hoeveel zonnebrandcrème je moet gebruiken als je naar het buitenland reist – het zijn veel meer de elementen en aard van de aarde die bepalen hoe je jouw huid kan beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Je kunt net zo gemakkelijk verbranden en een beschadigde huid oplopen tijdens je volgende skitocht als op het strand in Thailand. Kortom, als je dichtbij de evenaar of op grote hoogte reist, loopt je een verhoogd risico op de schadelijke UV-stralen van de zon.

Iets nieuws onder de zon

Chemische vs. minerale zonnefilters

Er bestaat een misvatting dat minerale UV-filters beter zijn voor uw huid dan chemische. Ze bieden allebei bescherming tegen de verschillende UV-stralen, maar op heel verschillende manieren. De minerale filters blijven op de huid liggen en zorgen voor een beschermende laag tussen de zon en uw huid. Terwijl de chemische filters door uw huid worden geabsorbeerd en de UV-stralen weerkaatsen.

Het belangrijkste verschil zit hem in de ingrediënten. Minerale zonbescherming bevat titaniumdioxide en zinkoxide, terwijl chemische zonbescherming organische en meer actieve ingrediënten bevat.

Welke is dus beter voor je? Wel, dat hangt af van wat je verkiest. Om je te helpen te kiezen, hebben wij een lijst samengesteld van elke eigenschap voor chemische en minerale zonbescherming:

Mineraal
• Gewoonlijk dikker van textuur
• Niet-cosmetische tint die een witte waas op de huid kan achterlaten
• Dringt niet door tot onder de bovenste huidlagen en verhoogt het risico dat de SPF eraf wordt gewreven
• Anorganische ingrediënten: zinkoxide en titaniumdioxide

Chemisch
• Gewoonlijk lichter van textuur
• Onzichtbare formules die geen witte waas op de huid achterlaten
• Dringt door in de bovenste lagen van de huid en maakt deze beter bestand tegen huidwrijving
• Biologische ingrediënten

Iets nieuws onder de zon

Binnen op een zonnige dag

Of je nu in de auto zit, het openbaar vervoer gebruikt, op kantoor of thuis bent, je wordt blootgesteld aan de schadelijke UVA-stralen. Deze kunnen vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaken, zoals rimpels en pigmentatie. De UVB-stralen kunnen niet door glas dringen en daarom de huid in deze situaties niet beschadigen, maar de UVA-stralen dringen door glas en kunnen voor DNA-beschadigingen in uw huid zorgen die deze vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken en het risico op andere huid complicaties kunnen verhogen. Dit betekent dat het cruciaal is om een breed spectrum UVA- en UVB-zonnebrandcrème te gebruiken en dat je een bescherming zoekt met een hoge UVA-beschermingsfactor.

In de EU is het verplicht dat alle zonnebrandcrèmes ten minste 1/3 van de SPF aan UVA-bescherming bevatten, wat betekent dat een SPF30 ten minste een UVA-beschermingsfactor 10 moet bevatten. In P20-zonnefilters is de UVA-beschermingsfactor echter meer dan twee keer zo hoog als de EU vereist – zodat u een optimale UVA-bescherming krijgt.

Iets nieuws onder de zon

Regen of zonneschijn

Er bestaat een algemene misvatting dat je alleen zonnebescherming nodig hebt als je op hete zomerdagen de zon opzoekt. De meeste huidschade, zoals rimpels, vroegtijdige veroudering en roodheid, ontstaat elke dag, het hele jaar door, door schadelijke UVA-stralen. Dat betekent dat je huid een leven lang wordt beschadigd of je nu verbrandt of niet. Het is daarom belangrijk om elke dag beschermd te blijven.

Maar wat als ik wakker word op een grijze en bewolkte dag? Zelfs op die dagen dat u de zon niet kunt zien of voelen, is hij er altijd. In feite kan tot 80% van de zonnestralen door wolken heen gaan en huidschade veroorzaken – en het ergste van alles gaat door de ramen van uw huis of auto. Dus, regen of zonneschijn – zorg ervoor dat u altijd beschermd blijft.

Iets nieuws onder de zon

Bescherming tegen de zon en vitamine D

Je weet dat we onze vitale vitamine D uit de zon moeten halen – en je weet ook dat we zonbescherming moeten gebruiken om ons tegen de zonnestralen te beschermen. Het klinkt als een klassieke tegenstelling, toch? Hoe moeten we onze dagelijkse dosis vitamine D binnenkrijgen als we die blokkeren met zonbescherming?

U hoeft maar 10 minuten in de zon om de juiste hoeveelheid vitamine D binnen te krijgen en dat betekent niet per se dat je met je gezicht in de zon moet liggen, maar eerder dat je tijd buiten doorbrengt met wandelen naar kantoor, tuinieren, sporten enz. Geen enkele zonbescherming houdt 100% van de straling tegen, dus het klopt allemaal.

Iets nieuws onder de zon

Huidverzorging en make-up met SPF

Misschien hebt ne gemerkt dat make-up en zonbescherming niet langer twee aparte concepten zijn. Er bestaat een prachtige wereld van make-up met SPF, zoals vochtinbrengende crèmes, foundations en zelfs poeders – maar voordat je op de zaken vooruitloopt en denkt dat je zonbescherming kunt overslaan door gewoon jouw dagelijkse make-up routine toe te passen, let even op. Make-up met SPF kan de gewone, dagelijkse zonbescherming niet vervangen – en dat moet ook niet. Waarom? Omdat de hoeveelheid make-up die u op uw huid aanbrengt minimaal is en geen kans maakt om je het volledige SPF-getal te geven dat uw huid nodig heeft. Dat wil niet zeggen dat je niet iets meer bescherming krijgt met SPF-make-up, maar het is alleen niet sterk genoeg om je te beschermen.

Iets nieuws onder de zon

Zwangerschap en zonverzorging

We zullen de eersten zijn om toe te geven dat de wachttijd gevuld kan zijn met verwachtingen en zorgen, en daarom willen we allemaal het beste doen voor onze kleintjes. Er is veel discussie geweest over de vraag of zonnebrandcrèmes veilig zijn om te gebruiken tijdens de zwangerschap. Uw bezorgdheid en bewustzijn over ingrediënten neemt vaak toe omdat er veel verschillende meningen over dit onderwerp zijn. Maar vergis je niet, je moet zeker zonbescherming gebruiken als je zwanger bent en borstvoeding geeft. Misschien heb je jouw eigen favoriet, maar het belangrijkste is dat je een breed spectrum zonnecrème gebruikt die bescherming biedt tegen UVA- en UVB-stralen.

Iets nieuws onder de zon

Kinderen in de zon

Als ouder is het een dagelijkse taak om voorzorgsmaatregelen te nemen om je kinderen te beschermen – vooral tegen de zon. Het beste advies is om kinderen uit direct zonlicht te houden, want uit onderzoek blijkt dat de meeste schade die onze huid door de zon oploopt, optreedt vóór de leeftijd van 20 jaar.

Maar jouw peuter volledig verhinderen om buiten in de zon te spelen gaat wel heel ver. Daarom is het belangrijk om je kinderen van jongs af aan te leren hoe zij zich in de zon kunnen beschermen – en hopelijk helpt dit hen goede gewoonten te ontwikkelen die een leven lang meegaan. Probeer het aanbrengen leuker te maken door creatief te zijn. Hier is een tip: Laat hen raden welke afbeelding je tekent terwijl je de zonnecrème op hun huid smeert en vertel hen dat zij kunnen helpen ‘de crème uit te smeren’. Of speel ‘Verbind de stippen’ met de zonnecrème en laat ze de crème van de ene stip naar de andere verspreiden.

Voor baby’s die jonger zijn dan 6 maanden kunnen we echter beter geen zonnebrandcrème gebruiken, omdat de verhouding tussen oppervlakte en lichaamsgewicht bij baby’s groter is dan bij oudere kinderen, wat het risico op een ongewenste allergische reactie kan vergroten.