ZONADVIES

Van april tot september, wanneer de UV index boven de 3 stijgt, is het van belang om op een verantwoorde manier de zon in te gaan. Houd rekening met jouw huidtype en vermijd een overdaad aan zon.

 

De belangrijkste zonadviezen zijn:

 • BLIJF TUSSEN 11.00 EN 15.00 UUR UIT DE ZON
  De intensiteit van de zonnestraling is dan het hoogst. Het is daarom belangrijk om de middagzon te vermijden. Overmatige blootstelling aan zonlicht vormt een serieus gezondheidsrisico. Wees je ervan bewust dat zand, water en sneeuw zonnestralen reflecteren. Blijf ook mét bescherming niet te lang in de zon..
 • DRAAG LICHTE KLEDING EN EEN ZONNEBRIL
  Bedek jezelf goed met lichte kleding, zoals een t-shirt en draag een zonnebril en een hoed met brede rand.
 • GEBRUIK VOLDOENDE ZONBESCHERMING
  Het wordt aanbevolen om zonbescherming te gebruiken wanneer de UV-index hoger is dan 3. Bedenk dat ook op bewolkte dagen tot 80% van de schadelijke UV stralen van de zon door kan dringen. Gebruik een water resistente zonbescherming, die beschermt tegen zowel UVA als UVB stralen. Breng P20 rijkelijk en gelijkmatig aan. Zorg er altijd voor dat je genoeg zonbeschermingscrème aanbrengt om de bescherming te verkrijgen zoals op de verpakking vermeld staat. De gemiddelde volwassene moet 30-40ml zonbescherming aanbrengen om het gehele lichaam effectief te beschermen. Besteed vooral aandacht aan de rug, de nek, het bovenste gedeelte van de borst, de achterkant van de benen, de schenen, de schouders, de neus en de oren. Breng 15 minuten voor blootstelling aan de zon aan. Als je minder zonbescherming aanbrengt, vermindert de werking – en dus de bescherming – significant.
 • HOUD BABY’S EN JONGE KINDEREN WEG UIT DIRECT ZONLICHT
  Baby’s moeten uit de buurt van direct zonlicht worden gehouden.Kinderen moeten extra goed tegen ultraviolette straling van de zon worden beschermd. Gebruik een hoge beschermingsfactor, lichte kleding en een zonnehoedje. Goede zongewoonten bij kinderen, kan het risico van verbranding door de zon, beschadiging van de huid en huidkanker later in het leven verminderen. Gebruik een hoge beschermingsfactor.
  .