ZONADVIES

We houden ervan om buiten te zijn in de zomer. De zon geeft ons een prettig gevoel en we associëren een kleurtje op onze huid met er gezond uitzien. Maar om een actief buitenleven te leiden, is het belangrijk om een aantal voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:

Blijf tussen 11 uur ochtends en 3 uur middags uit de zon. De intensiteit van de zonnestraling is dan het hoogst en het is daarom belangrijk om de middagzon te vermijden. Blijf ook mét bescherming niet te lang in de zon. Overmatige blootstelling aan zonlicht vormt een serieus risico voor de gezondheid.

Bedek jezelf goed met lichte kleding, zoals een t-shirt, en draag een zonnebril en een hoed met een brede rand.

Het wordt aanbevolen om zonnebrandcrème wanneer de UV-index hoger is dan 3. Bedenk dat ook op bewolkte dagen tot 80% van de schadelijke UV-stralen van de zon door kan dringen.

Gebruik een waterdichte zonnebrandcrème die beschermt tegen zowel UVA en UVB.

Breng P20 rijkelijk en gelijkmatig aan. Zorg er altijd voor dat je genoeg zonnebrandcrème aanbrengt om de bescherming te verkrijgen zoals op de verpakking vermeld staat. De gemiddelde volwassene moet 30-40ml zonnebrandcrème aanbrengen om het gehele lichaam effectief te beschermen. Besteed vooral aandacht aan de rug en nek, het bovenste gedeelte van de borst, de achterkant van de benen, schenen, schouders, neus en oren. Breng 15 minuten voor blootstelling aan de zon aan. Als je minder zonnebrandcrème aanbrengt, vermindert de werking - en dus de bescherming - significant. 

Baby's die niet kunnen bewegen, moeten uit de buurt van direct zonlicht worden gehouden.

Kinderen moeten extra goed tegen ultraviolette straing van de zon worden beschermd. Goede zongewoonten als kind kan het risico van verbranding door de zon, beschadiging van de huid en huidkanker later in het leven verminderen. Gebruik een hoge beschermingsfactor.

Jouw huidtype

Iedere huid reageert anders op de zon en UVA- en UVB-straling is zelfs van invloed op donkerdere huidtypes.  Om verbranding, een rode huid, zonneallergie of andere langetermijnschade als rimpels, of in het ergste geval huidkanker te voorkomen, is het van groot belang om je bewust te zijn van je eigen huidtype en goed uit te kijken in de zon. Er bestaan zes verschillende huidtypes:

N.B.: Dit zijn algemene richtlijnen. Gebruik je gezond verstand en  maak altijd gebruik van aanbevolen producten, ook als je slechts heel even in de zon verblijft. 

 • 1024/haand-1-102x102px
  HUIDTYPE 1
  • Haarkleur: rood / blond
  • Ogen: blauw, groen
  • Huid: zeer bleek, rossig. Verbrandt snel en zal nooit verkleuren
  • Zonnebrandfactor (SPF): gebruik factor 50+ en daarna factor 30
 • 1022/haand-2-102x102px
  HUIDTYPE 2
  • Haarkleur: blond / rood
  • Ogen: blauw, grijs, groen, hazelbruin
  • Huid: bleek. Wordt snel rood, verkleurt zelden
  • Zonnebrandfactor (SPF): gebruik factor 30 of factor 50+
 • 1023/haand-3-102x102px
  HUIDTYPE 3
  • Haarkleur: lichtbruin, kastanjebruin, donkerblond
  • Ogen: bruin, blauw, grijs, hazelbruin
  • Huid: licht, lichtbruin. Wordt soms rood, en verkleurt gelijkmatig
  • Zonnebrandfactor (SPF): gebruik factor 15, 20 of 30
 • 1021/haand-4-102x102px
  HUIDTYPE 4
  • Haarkleur: donkerbruin
  • Ogen: bruin
  • Huid: donkerbruin. Verkleurt licht en wordt zelden rood
  • Zonnebrandfactor (SPF): gebruik factor 15 of 20
 • 1025/haand-5-102x102px
  HUIDTYPE 5
  • Haarkleur: donkerbruin
  • Ogen: bruin
  • Huid: donkerbruin. Verkleurt snel en wordt nog donkerder
  • Zonnebrandfactor (SPF): gebruik factor 15
 • 1026/haand-6-102x102px
  HUIDTYPE 6
  • Haarkleur: zwart
  • Ogen: bruin
  • Huid: zwart. Krijgt een diep donkere gloed
  • Zonnebrandfactor (SPF): gebruik factor 15
"P20 was simpel aan te brengen bij mijzelf en het team, mijn huid kon blijven ademen en is nergens beschadigd door de zon. Alleen mijn lippen waren verbrand" Lees meer Sluiten

Hij is één van de 278 solorijders die ‘s werelds zwaarste fietswedstrijd, de Race Across America (RAAM), heeft volbracht. Hij eindigde in 2014, als jongste deelnemer van de afgelopen 30 jaar, op de 8e plek. Met slechts een paar uurtjes rust per dag, reed Aske Søby binnen een tijdsbestek van 10 dagen en 22 uur bijna aan één stuk door 4.868 kilometer op zijn fiets.

“De andere deelnemers zaten onder de zonnebrandcrème, ze waren helemaal wit en toch was een groot aantal van hen verbrand. Dat is erg irritant, want je werkt 2-3 jaar naar zo’n wedstrijd toe. Je staat onder druk en slaapt weinig”, vertelt Aske.

“P20 was eenvoudig aan te brengen bij mijzelf en het team, en ik merkte dat mijn huid kon blijven ademen. Ik heb geen zonneschade opgelopen, alleen op mijn lippen was ik verbrand.”

Aske Søby, ‘s werelds jongste deelnemer aan RAAM

UVA EN UVB

Riemann-producten zijn wetenschappelijk ontwikkeld en onafhankelijk getest. We hebben specialistische kennis in huis over de invloed van de zon op onze huid, de werking van ultraviolette straling en de manier waarop huidtypen per persoon kunnen verschillen.

UVA EN UVB

Als onderdeel van zonlicht, is ultraviolette (UV) straling onzichtbaar voor het menselijk oog. ER BESTAAN DRIE SOORTEN UV-STRALING.

UVA 

UVA veroorzaakt voornamelijk beschadingen aan de structuur van de huid. Het zorgt voor rimpels, verzakkingen en vroegtijdige veroudering van de huid. UVA dringt dieper door in de huid dan UVB en kan, door het beschadigen van het DNA van huidcellen, kanker veroorzaken.  

UVB

Het merendeel van de verbrandingen door de zon is toe te schrijven aan UVB. Ook speelt UVB een grote rol bij het ontwikkelen van huidkanker. De meeste zonnebrandproducten beschermen ons voornamelijk tegen deze stralingssoort. 

UVC

UVC wordt door de atmosfeer in de ruimte geabsorbeerd en reikt niet tot het oppervlak van de aarde. 

FAQ

Breng P20 zonnebrandcrème tijdig aan: 15 minuten voor blootstelling aan de zon of contact met water, zodat op de huid een beschermende laag kan ontstaan.

Breng rijkelijk en gelijkmatig aan en let vooral op de gevoelige onderdelen van het lichaam: de neus, oren, hoofdhuid, schouders, schenen en voeten.

Wanneer je een van onze sprays gebruikt, spray deze dan niet rechtstreeks op je gezicht. Eerst op je handen sprayen en dan aanbrengen op het gezicht. Vermijd hierbij het gevoelige gedeelte rondom de ogen. Lees de bijsluiter zorgvuldig voor volledige instructies.

Voor meer informatie, check onze tips voor het aanbrengen.

Dit hangt af van je huidtype, het seizoen, waar je op de wereld bent en hoe laat het is. Mensen met donker haar en een donkere huid kunnen over het algemeen langer in de zon blijven zonder te verbranden, dan mensen met licht haar en een lichte huid. Tussen 11 uur 's ochtends en 3 uur 's middags is de UVB-straling het sterkst; als je dan toch de zon in gaat, draag dan lichte kleding, zoals een t-shirt, een hoed en gebruik zonnebrandcrème. Houd in het achterhoofd dat sneeuw, water en zand de zon reflecteren, waardoor je aan meer straling blootstaat. Check je huidtype.

Ja, alle producten in de P20-serie bevatten zowel UVA- als UVB-filters, waardoor je verzekerd bent van langdurige, fotostabiele UV-bescherming binnen een breed spectrum. 

Ja, P20 is veilig voor kinderen. Alle ingrediënten zijn goedgekeurd als cosmetische ingrediënten en bevatten geen toegevoegde geurstoffen, kleurstoffen of toegevoegde conserveermiddelen. Houd echter het algemene zonadvies in het achterhoofd: baby's en jonge kinderen dienen niet te worden blootgesteld aan direct zonlicht.

Ja, dat kan. Alle ingrediënten zijn goedgekeurd als cosmetische ingrediënten en bevatten geen toegevoegde geurstoffen, kleurstoffen of toegevoegde conserveermiddelen.

Dat is niet nodig, tenzij je jezelf stevig hebt afgedroogd met een handdoek. P20 is gecatogiseerd als "Zeer Waterresistent" - de hoogst mogelijke classificatie - en biedt ook na langdurig contact met water superieure bescherming. 

Ja, P20 is na het douchen nog effectief, mits je geen zeep of spons gebruikt, of jezelf stevig afdroogt met een handdoek. 

Ja. Wacht na het insmeren alleen even 15 minuten en breng dan als gebruikelijk je make-up aan.

De gemiddelde volwassene moet bij iedere insmeerbeurt 30-40ml aanbrengen om zeker te zijn van voldoende dekking en bescherming. De achterkant van de nek, de hals en de achterkant van de benen worden vaak vergeten. Breng P20, om zeker te zijn van een goede bescherming, altijd aan vóór blootstelling aan de zon. De zichtbare laag die P20 achterlaat geeft aan of de hele huid goed is ingesmeerd. Herhaal indien nodig.  

We krijgen vaak de vraag welke ingrediënten we gebruiken voor onze zonnebrandproducten. Op jullie verzoek hebben we ze hieronder op een rijtje gezet:

SPF15 spray: Alcohol Denat, Akylbenzoaat C12-15, Homosalaat, Octocrylene, PPG-15 Stearyl Ether, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Cyclopentasiloxane, Acrylaten/Octylacrylamide, Copolymeer, Hydroxypropylcellulose, Octylmethoxycinnamaat.

SPF20 lotion: Alcohol Denat, Akylbenzoaat C12-15, Homosalaat, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Octocrylene, PPG-15 Stearyl Ether, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Acrylaten/Octylacrylamide, Copolymeer, Hydroxypropylcellulose.

SPF20 spray: Alcohol Denat, Akylbenzoaat C12-15, Homosalaat, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Octocrylene, PPG-15 Stearyl Ether, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Acrylaten/Octylacrylamide, Copolymeer, Hydroxypropylcellulose.

SPF30 lotion: Alcohol Denat, Akylbenzoaat C12-15, Homosalaat, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Octocrylene, PPG-15 Stearyl Ether, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Cyclopentasiloxane, Diethylhexyl Butamido Triazone, Acrylaten/Octylacrylamide, Copolymeer, Hydroxypropylcellulose, Octylmethoxycinnamaat

SPF30 spray: Alcohol Denat, Akylbenzoaat C12-15, Homosalaat, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Octocrylene, PPG-15 Homosalaat Ether, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Cyclopentasiloxane, Diethylhexyl Butamido Triazone, Acrylaten/Octylacrylamide, Copolymeer, Hydroxypropylcellulose, Octylmethoxycinnamaat.

SPF50+ spray: Alcohol Denat, Butyloctyl Salicylate, Homosalaat, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Octocrylene, PPG-15 Stearyl Ether, Ethylhexylsalicylaat, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Diethylhexyl Butamido Triazone, Cyclopentasiloxane, Acrylaten/Octylacrylamide, Copolymeer, Octylmethoxycinnamaat. 

Zoals veel andere zonbeschermingsproducten, kan P20 vlekken veroorzaken op kleding. Dit komt door de typen UV-filters die worden gebruikt om een hoge bescherming te garanderen. Om dit te voorkomen, is het advies om je handen goed te wassen nadat je P20 hebt aangebracht. Voorkom contact met kleding en handdoeken voordat P20 is gedroogd op je huid. Indien je P20 vlekken in je witte of gekleurde kleding hebt, kunnen deze doorgaans verwijderd worden. Onderstaande adviezen gelden niet voor vlekken op leer of suède.

Was het kledingstuk pas nadat onderstaande adviezen zijn opgevolgd. Als het kledingstuk al gewassen is, moeten de adviezen wellicht meerdere malen worden gevolgd voordat de vlek is verwijderd. Hoe hoger de temperatuur waarmee het kledingstuk is gewassen, hoe moeilijker de vlek te verwijderen zal zijn.

• Doe wat spiritus in een diep bord.

• Doop de vlek in het bord met spiritus. Het is belangrijk dat de vlek nat wordt.

• Roer gedurende 1 minuut met een lepel.

• Haal het kledingstuk uit het bord.

• Droog het kledingstuk tussen papieren doekjes van een keukenrol.

• Gebruik geen bleekmiddel; hierdoor kunnen vlekken roze worden.

Herhaal deze methode indien gewenst. Zodra de vlek is verwijderd, kan het kledingstuk op de gebruikelijke manier worden gewassen conform het voorschrift.