OVER ONS

Het verhaal van P20

In 1979 wilde Claus Riemann een vriend, met een zeer gevoelige huid, helpen met zijn huidbescherming tijdens zijn verblijf in Afrika. Hij ontwikkelde hiervoor P20 – dat nu al tientallen jaren bescherming biedt aan vele mensen. Vandaag de dag vormt de persoonlijke toewijding van Claus Riemann nog altijd een bron van inspiratie voor ons merk.

Superieure zonbescherming voor liefhebbers van outdoor activiteiten

Gebruik zonbescherming die net zo hard zijn werk doet als jij wanneer je in de buitenlucht actief bent tijdens de lente en de zomer.

Als je actief bent in de buitenlucht en in het water heb je altijd hoge, betrouwbare zonbescherming nodig.

P20’s unieke lichtgewicht formules zijn in zeer hoge mate water-resistent. Dit betekent dat de bescherming intact blijft zelfs na 4 x 20 minuten in het water. Voel je dus niet geremd doordat je steeds opnieuw zonbescherming moet aanbrengen.

P20’s breed spectrum UV bescherming garandeert je een volledige bescherming bij outdoor-activiteiten. De productlijn biedt zowel UVB als een zeer sterk UVA-filter, dat de huid beschermt tegen huidbeschadiging door de zon en vroegtijdige veroudering. De UVA bescherming gaat veel verder dan de EU-richtlijnen en wordt met 5 sterren gewaardeerd.

P20 heeft een unieke transparante, lichtgewicht formule, die gemakkelijk door de huid wordt opgenomen. De formule droogt snel en biedt een duurzame onzichtbare bescherming in slechts 15 minuten. Hierdoor kun je meteen van start! Fijn om te weten: de producten bevatten geen parfum en kleurstoffen.

Onze producten

“P20 zonbescherming heeft mij geholpen in Hawaii, tijdens de Ironman World Championship in 2014.

De zon op Hawaii was zeer krachtig. Het was voor mij cruciaal om een zonbescherming te hebben die zowel op het land als in het water werkt en die ook blijft zitten terwijl ik transpireer.

Er zijn veel zonbeschermingsproducten op de markt. Maar deze voelen niet allemaal comfortabel aan op de huid. Ook zijn ze lang niet allemaal water of transpiratie resistent. Van P20 kan ik op aan, het doet wat het belooft en biedt hoog kwalitatieve bescherming.

Toen ik de finish na 10 uur en 23 minuten passeerde was mijn huid niet verbrand door de zon.

Ik ben me ervan bewust dat ik hoge eisen stel aan zonbescherming: langdurige bescherming, zeer water-resistent en niet vet. P20 biedt dit allemaal. Het is een heel complete en betrouwbare zonbescherming.” Cecilie Mathorne.

Cecilie Mathorne heeft de nummer 5 positie in haar leeftijdsklasse in de Ironman World Championship 2014 in Hawaii.

Michael Hestbæk is een professionele zeiler, die vier keer heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen. Tevens heeft hij 25 medailles gewonnen op Europese en wereldkampioenschappen. Michael Hestbæk zegt: “De afgelopen jaren heb ik niets anders gebruikt dan P20 zonnebrandcrème. Zo blijf ik gegarandeerd urenlang beschermd tegen de zon en daarnaast is P20 zeer waterresistent. Dat is belangrijk tijdens het zeilen. Het is prettig dat P20 snel door mijn huid wordt opgenomen, waardoor ik ongemerkt zeer goed beschermd ben.”

Hij is één van de 278 solorijders die ‘s werelds zwaarste fietswedstrijd, de Race Across America (RAAM), heeft volbracht. Hij eindigde in 2014, als jongste deelnemer van de afgelopen 30 jaar, op de 8e plek. Met slechts een paar uurtjes rust per dag, reed Aske Søby binnen een tijdsbestek van 10 dagen en 22 uur bijna aan één stuk door 4.868 kilometer op zijn fiets.

“De andere deelnemers zaten onder de zonnebrandcrème, ze waren helemaal wit en toch was een groot aantal van hen verbrand. Dat is erg irritant, want je werkt 2-3 jaar naar zo’n wedstrijd toe. Je staat onder druk en slaapt weinig”, vertelt Aske.

“P20 was eenvoudig aan te brengen bij mijzelf en het team, en ik merkte dat mijn huid kon blijven ademen. Ik heb geen zonneschade opgelopen, alleen op mijn lippen was ik verbrand.”

Aske Søby, ‘s werelds jongste deelnemer aan RAAM